ENG / HRV

Selo Prvić Luka

Prvić Luka je mjesto na otoku Prviću koji se nalazi pred gradom Šibenikom, a pripada šibenskom arhipelagu. Maleno mjesto nastanjeno od 15. st. dom je znamenitog Fausta Vrančića, svjetski poznatog konstruktora padobrana.

Blizina kopna s jedne strane i šibenskih otoka s druge, čine Prvić Luku privlačnim ljetovalištem i jednim od onih mjesta za koja kažemo da imaju "dušu".

Svojom zaklonjenom i tihom uvalom ovo mjesto odavna je omiljeno sastajalište probirljivih jedriličara pri prolasku između sjevernog i južnog Jadrana. Boravak u uvali okruženi ljepotom kamena i mora nenarušenog stoljetnog mira ostaje u dugom sjećanju. Zbog kvalitetne ugostiteljske ponude u izuzetno ugodnim ambijentima posjetitelji bez iznimke žele ponoviti posjet.

Gastronomija

Na Prvicu ćete uživati u pravim dalmatinskim delicijama. Znači, puno ribe na sve moguće načine i povrće na lešo. Lagana, zdrava hrana. Srećom, ovdje je još uvijek ispred svake kuće mali povrtnjak, a na tržnici se prodaje pravo, mirisno voće i povrće prirodnih boja i okusa. Zato ćete u restoranima jesti ukusnu hranu. Konobe nude domaće vino, crno i bijelo iz obližnjih vinograda.
Poslije deserta svakako zatražite čašu domaće marašćine, slatkog vina koje se proizvodi u Vodicama. Ova je vrsta grožđa posebno ukusna na ovom području, a vino pitko. Uostalom, svaka će vam domaćica priznati da u dobroj frituli i kroštuli ima malo marašćine.

http://www.adriatica.net/destinations/hrvatska/sjeverna-dalmacija/prvic-luka-otok-prvic_hr.htm

http://www.otokprvic.info/gal/PrvicLukaH.htm

Za sve upite, molimo slobodno