ENG / HRV

Vodice

Mir i tišina Prvića su neke od njegovih najvećih prednosti, na turističkom Jadranu. Ali također je dobro imati i izbora, i mogućnosti povremene promjene.

Vodice je najbliže kopneno mjesto Prviću. Povezano je s otokom redovitom brodskom linijom više puta na dan, i vožnja traje samo 10 ili 20 minuta, ovisno iz kojeg otočkog sela krenete. Ovdje ćete najčešće ići kad poželite malo odmora od Prvićkog mira, kad trebate malo ozbiljniji šoping ili tržnicu, kad vam se djeca užele tehnološke morske zabave, da popijete kavu ili pivo uz promenadu punu šetača, ili kad se uželite dobrog noćnog života.

Na Vodičkim plažama ćete naći tobogane, jet-ski, parasailing padobrane, klasično skijanje na vodi, sandoline, itd; kao i ugodne terase i barove u hladu borova pored plaže. Cijelom dužinom rive, kao i drugdje po gradu, nanizani su restorani, kafei i koktel barovi. Noćni život je bogat u cijelom gradu, a klub Hacienda poznat i izvan granica Hrvatske.

Vodice danas broje 10.000 stanovnika i idealno su mjesto za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe, ukljucujuci kulturne spomenike i arheoloska nalazista. Medjutim, vodice su najpoznatije po:

Nocnom zivotu

Vodice su zivahan grad dobro poznat po svom bogatom i raznolikom nocnom zivotu, osobito tijekom ljetne sezone, pune razlicitih kulturno-zabavnih programa pod zajednickim nazivom "Vodicko ljeto". Tih dana su svi restorani, hoteli, nocni klubovi, gradski trgovi i ulice puni zivota. Na svakom koraku se nesto drugo dogadja. Koncerti, predstave, izlozbe, nastupi folklornih grupa, Dalmatinskih klapa izmjenjuju se dan za danom, noc za noci. “Brodovi ljepote” , koji ugoscuju brojne zvijezde i glazbenike, cesto dolaze u vodicku luku tijekom ljeta. Kao malo mjesta na Jadranu, Vodice su uzbudljivo mjesto po danu i po noci. Bogate duhom, uvijek nude nesto novo i neobicno. Imaju ono nesto sto vam nitko ne moze pokazati niti opisati. Tradicionalna Vodicka festa se odrzava u kolovozu i predstavlja zabavu za svakoga, bez izuzetaka i ogranicenja. Blagdan Gospe od Karmela (16. srpnja) posebno se slavi.

Raj House glazbe "Hacienda"

Klub Hacienda je doslovno raj za ljubitelje House glazbe, jedan od najvecih i najpopularnijih klubova na hrvatskoj obali. Zaista odlican klub, s jos boljim partijima. Svako ljeto ugosti neke od svjetski poznatih dj-a, primjerice: bob sinclair, david guetta, martin solvieg, shapeshitfers, eric morillo, ian pooley, benny benassi, i mnogi, mnogi drugi.  Za sve partijanere, odlicno mjesto za ljetne praznike. Klub "Hacienda" otvoren je cijelu noc i ima kapacitet za 2000 ljudi. Lociran je na samom ulazu u Grad Vodice.

Ronjenje

Ronilački centri, smješteni u Vodicama, omogućit će vam da rekonstruirate povijest roneći na arheološkim lokalitetima i podrtinama novijih brodova, tim muzejima u dubini, i da doživite današnju ljepotu podmorskih vrtova jednog od najljepših i najočuvanijih podmorja svijeta.

  • škola ronjenja
  • poludnevni i cjelodnevni ronilački izleti
  • ronjenje u Nacionalnom parku Kornati
  • noćna ronjenja
  • ronjenja na podrtine brodova
  • iznajmljivanje opreme i punjenje boca
  • servis

Big Game Fishing

Doživite istinski duh mora i avanturu koja zauvijek ostaje u sjećanju. Posjetite najatraktivnije lokacije Jadrana, uživajte u jedinstvenom morskom okruženju i naravno okušajte sreću u borbi sa najvećim ribama Jadrana. Želite li aktivan odmor nabijen adrenalinom, začinjen čarolijom kornatskog arhipelaga budite sigurni da ćete ga dobiti...

BIG GAME FISHING
lov na velike tune, sabljarke, neke vrste morskih pasa...

SREDNJI RIBOLOV
lov na manje tune, albacore, palamide, luce, bonito, gofove, zubace, lampuge

MALI RIBOLOV
lov na sve vrste šparoida od ORADE, KANTARA, ŠARAGAN, FRATARA, PICA, te većih atraktivnih riba Jadranskog mora

KOMBINIRANI RIBOLOV
uključuje sve ponude Big Game Fishinga, srednjeg ribolova i malog ribolova

DNEVNI TURISTIČKI IZLETI
Vi birate odredišta koja zaželite...

Biciklizam

U Vodicama aktivno djeluje brdsko-biciklistički klub "Orlov krug". Klub je ove godine svojim rezultatima postao drugi klub po uspješnosti u Hrvatskoj. Imaju prvaka Hrvatske i osvajača kupa Hrvatke u klasi master i viceprvaka Hrvatske u klasi elite.

Članovi kluba predani su sportaši koji svakoga dana marljivo treniraju. Kako je biciklizam adrenalinski sport i oni koji se njime bave teže uvijek novom i još zahtjevnijem, članovi su trenirajući otkrivali zanimljive i skivene puteve. Uredili su kilometre raznolikih staza, za svačije mogućnosti. Za rekreativce manje zahtjevne staze, za prave zaljubljenike u biciklizam crvene spustove i vrlo teške uspone. Sve su staze vrlo dobro označene jasnom signalizacijom.

Ako volite biciklizam svratite u neku od turističkih agencija i zatražite biciklističku kartu. Ako ste, pak, željni pravog brdskog biciklizma, po kamenju i prašnom putu, a u dobroj ste kondiciji možete se javiti u "Orlov krug". Oni će vas rado provesti kuda ste mislili da je nemoguće proći. Mogu vam pomoći izvoziti crvenu stazu "Orlov krug" na kojoj se vozi utrka E2 za hrvatski kup. Svakako ih posjetite na njihovom web siteu gdje ćete naći sve detalje vezane za konfiguraciju staza, njihovu visinsku razliku i težinu.

ACI Marina Vodice

ACI Marina Vodice smještena je u sjeveroistočnom dijelu luke Vodice (uvala Vrulje), zaštićena sa dva lukobrana.

Godine 1999. ACI Marina Vodice je, zajedno sa još pet ACI marina, nagrađena "Europskom plavom zastavom", nagradom za zaštitu okoliša koja se dodjeljuje zajednicama koje ulažu posebne napore u održavanje svojih plaža i marina brinući se o okolišu i štiteći ga.

Već šestu godinu za redom ACI Marina Vodice dobitnik je prestižne nagrade "Europska plava zastava".

http://www.vodice.hr/en/index.php?id=75

http://nightlife.sailing-charter.biz/vodice.html

Za sve upite, molimo slobodno